24/05/2020 24/05/2020 Σήμερα το πρωί, Κυριακή 24η Μαίου, Στ’ Κυριακή από του Πάσχα εορτάσθηκε στην αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, και των ευσεβών πιστών, η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού.     Στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του πολιούχου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου ετελέσθησαν, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, με την...
24 Μαΐου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 18:57

Ένα αναστάσιμο “Χαίρετε” απο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ένα αναστάσιμο “Χαίρετε” απο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 24η Μαίου, Στ’ Κυριακή από του Πάσχα εορτάσθηκε στην αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, και των ευσεβών πιστών, η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού.

 

 

Στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του πολιούχου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου ετελέσθησαν, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος ωμίλησε κατά το Κοινωνικό και απηύθυνε πνευματικό λόγο προς το εκκλησίασμα με αφορμή το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Αναφέρθηκε στην χαρά, που πρέπει να διέπει όλους τους Χριστιανούς ως στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας μας, αλλά και στις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Στη συνέχεια έγινε συγκεκριμένη αναφορά στα όσα συμβαίνουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο στην πατρίδα μας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την απόλυση, ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα με τον αναστάσιμο χαιρετισμό «χαίρετε» και ευχήθηκε σε όλους την βίωση της χαράς του Χριστού. Τέλος, μαζύ με τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και τον λαό έψαλαν το «Χριστός ανέστη».

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων