12/09/2022 12/09/2022 Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πανηγύρισε το πρώτο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου, το οποίο διαμορφώθηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ύστερα από πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:01

Eορτή του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Eορτή του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πανηγύρισε το πρώτο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου, το οποίο διαμορφώθηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ύστερα από πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Λιόλιου.

Την παραμονή της εορτής, 10 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής και ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός και Ομιλία με θέμα τα 100 έτη από το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σαντοριναίο.

Την Κυριακή τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Ιακώβου ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εκδιωχθέντων και αναιρεθέντων Μικρασιατών κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τέλος έλαβε χώρα η τελετή Αγιασμού στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, το οποίο είναι το πρώτο σε όλη τη Θεσσαλονίκη, την κατεξοχήν πόλη των προσφύγων, που τιμά τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ Μικρασιατών μαρτύρων.

Κατά τις ακολουθίες τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος η οποία κήρυξε στη Σμύρνη και στη μνήμη της ήταν αφιερωμένος ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων