25/08/2021 25/08/2021 Την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και Γαλλίας κ. Δημήτριο, καθώς επίσης και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της...
25 Αυγούστου, 2021 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 7:34

Επισκέψεις στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Διαδώστε:
Επισκέψεις στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και Γαλλίας κ. Δημήτριο, καθώς επίσης και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι προσκεκλημένοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Παναγιώτατο κ. Ανθιμο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινωνικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητος.

Ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, ο οποίος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Καλλιθέας. Στην δεύτερη Θεία Λειτουργία, που ακολούθησε, συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της ΙΜΘ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη και άλλοι κληρικοί την Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως, υποδέχθηκε και καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τον πρό ολίγου καιρό εκλεγέντα υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και χειροτονηθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημήτριο, στον οποίο ευχήθηκε να έχει μία καρποφόρα ποιμαντορία, και τον διαβεβαίωσε πως οι ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου αποτελούν μία σημαντική παρακαταθήκη για την διακονία της Εκκλησίας.

Τέλος, ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος δέχθηκε σε ακρόαση τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη, τον οποίο και συνεχάρη για το ευθυνοφόρο έργο, το οποίο του ανέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικώς με την προετοιμασία και την υλοποίηση των διαφόρων επετειακών εκδηλώσεων και ομιλιών ανά την ελληνική Επικράτεια με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων