02/09/2021 02/09/2021 Η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, εορτάζει την μνήμη του Αγίου ένδοξου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομήδειας με κέντρο της λατρευτικής συνάξεως τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2021 - 22:02

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, εορτάζει την μνήμη του Αγίου ένδοξου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομήδειας με κέντρο της λατρευτικής συνάξεως τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.
Τον Παναγιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου.

Τους βυζαντινούς ύμνους της εορτής απέδωσαν κατά τρόπο άριστο οι ιεροψάλτες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, κ. Ιωάννης Λιάκος Πρωτοψάλτης και ο Λαμπαδάριος κ. Παναγιώτης Χοβαρδάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων