13/09/2022 13/09/2022 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η παραμονή της μεγάλης εορτής της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Φωτορεπορτάζ:  Ραφαήλ Γεωργιάδης Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι το μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού το οποίο βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Την παραμονή της εορτής στην ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Παναγιώτατος...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 22:56
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2022 - 23:43

Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η παραμονή της μεγάλης εορτής της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Φωτορεπορτάζ:  Ραφαήλ Γεωργιάδης
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι το μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού το οποίο βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Την παραμονή της εορτής στην ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Τον Παναγιώτατο πλαισίωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, και πλειάδα ιερέων και διακόνων της τοπικής εκκλησίας.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Ο Παναγιώτατος κατά την διάρκεια του Εσπερινού προχείρισε τον π. Αρτέμιο Τσίτση σε πρωτοπρεσβύτερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων