09/06/2019 09/06/2019 Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο παραδοσιακής μουσικής του Ιερού Ναού Αναλήψεως Θεσσαλονίκης το 5ο χορωδιακό φεστιβάλ για την συμπλήρωση 100 ετών από τα εγκαίνια του ναού και 125 από την ίδρυση της ενορίας. Το εργαστήρι τελεί υπό την αιγίδα του ιερού ναού και υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ Άρχοντος Μαΐστορος του...
09 Ιουνίου, 2019 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2019 - 22:12

Φεστιβάλ χορωδιών στον Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Φεστιβάλ χορωδιών στον Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο παραδοσιακής μουσικής του Ιερού Ναού Αναλήψεως Θεσσαλονίκης το 5ο χορωδιακό φεστιβάλ για την συμπλήρωση 100 ετών από τα εγκαίνια του ναού και 125 από την ίδρυση της ενορίας.

Το εργαστήρι τελεί υπό την αιγίδα του ιερού ναού και υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ Άρχοντος Μαΐστορος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, Διδάκτορος Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου Χρυσοστόμου Ευκαρπίας και στη συνεχεία ακολούθησαν : η παραδοσιακή χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων του Άργους , η χορωδία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας, το Λύκειο Ελληνίδων παραρτηματος Δράμας και τέλος την εκδήλωση έκλεισε το παραδοσιακό εργαστήρι μουσικής του Ιερού Ναού Αναλήψεως Θεσσαλονικης.

Ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια κάτω από τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και των χειροκροτημάτων του κοινού.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού γέμισε από νωρίς με κόσμο και κληρικούς με πρώτο τον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, που προσέτρεξαν να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους μουσικούς , τα μέλη των χορωδιών , τους οργανοπαίχτες και ολους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον προϊστάμενο του Ι. Ν. π. Φώτιο που με την στήριξη του όλα κύλησαν καλώς αλλά και προς κάθε έναν ξεχωριστά και μοίρασε αναμνηστικές πλακέτες στους χοράρχες – χοροδιδασκάλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων