25/10/2023 26/10/2023 Με την προσκύνηση του ιερού κεραμίου του Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Πολιούχου και Προστάτη της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου. Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Θεσσαλιώτιδος και...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 0:48

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Με την προσκύνηση του ιερού κεραμίου του Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Πολιούχου και Προστάτη της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.

  • Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και ο Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός.

Παρέστησαν πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί από όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού τέθηκε προς προσκύνηση το ιερό κεράμιο του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται ευλαβικά στο ναό και τίθεται προς προσκύνηση μόνο κατά την παραμονή της εορτής του.

Πρόκειται για μία αρχαία στάμνα, που εμπεριέχει μέσα χώμα και αίμα από το μαρτύριο του προστάτη της πόλης και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Κλήρος και λαός προσκυνούν τον Μυροβλύτη Προστάτη τους (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μεγαλειώδης λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου και της Εικόνας της Παναγίας Κορωνιώτισσας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το χρονικό και οι φωτογραφίες από τους πρωινούς εορτασμούς για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων