20/07/2023 20/07/2023 Εκατοντάδες πιστοί, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν τον προστάτη τους, να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και να προσευχηθούν και να παρακαλέσουν τον Άγιο να μεσιτεύσει υπέρ τους. Εξάλλου, τα θαύματα που μαρτυρούν οι πιστοί είναι αναρίθμητα....
20 Ιουλίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 13:01

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Κασσανδρείας Νικόδημος λειτούργησε στον Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Κασσανδρείας Νικόδημος λειτούργησε στον Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Εκατοντάδες πιστοί, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν τον προστάτη τους, να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και να προσευχηθούν και να παρακαλέσουν τον Άγιο να μεσιτεύσει υπέρ τους.

Εξάλλου, τα θαύματα που μαρτυρούν οι πιστοί είναι αναρίθμητα. Πολλά από αυτά καταγεγραμμένα επίσημα, ενώ πολλά διασώζονται από προφορικές μαρτυρίες.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Τζιαφά για την πρόσκληση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο του Προφήτη Ηλία.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε ευχή για την ευλογία του άρτου και του τύρου, τα οποία δόθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα. Πρόκειται για ένα έθιμο που μετρά πολλές δεκαετίες, από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του πρώτου ναού που ήταν αφιερωμένος στον Προφήτη Ηλία.

Ο π. Δημήτριος Τζιαφάς μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Προφήτη Ηλία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Δείτε το φωτορεπορτάζ: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων