30/04/2021 30/04/2021 Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πιστών (που τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του COVID-19), στην συμπρωτεύουσα και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού. Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Την...
30 Απριλίου, 2021 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 12:08

Η αποκαθήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η αποκαθήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πιστών (που τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του COVID-19), στην συμπρωτεύουσα και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού.

  • Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την ακολουθία της αποκαθήλωσης και στη συνέχεια την ακολουθία της ταφής του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο πρεσβ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς και με κατάνυξη οι χοροί των ιεροψαλτών, με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον κ. Στυλιανό Ζαχαρίου και στον αριστερό τον κ. Χρήστο Τογκαριδη.

Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Αρκετοί είναι οι πιστοί που θα συρρεύσουν στους Ιερούς Ναούς τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους, να ψάλλουν τα Εγκώμια και να ακολουθήσουν την περιφορά του Κυρίου και Σωτήρα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων