17/10/2023 17/10/2023 Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στις 6:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «ΚΟΡΩΝΙΩΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Κορώνης Αγράφων Θεσσαλίας, που κόμισε φιλοφρόνως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Την ιερά Εικόνα υποδέχθηκε...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 8:23

Η Εικόνα της Παναγίας “Κορωνιωτίσσης” στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο

Διαδώστε:
Η Εικόνα της Παναγίας “Κορωνιωτίσσης” στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στις 6:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «ΚΟΡΩΝΙΩΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Κορώνης Αγράφων Θεσσαλίας, που κόμισε φιλοφρόνως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Την ιερά Εικόνα υποδέχθηκε έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Κλήρος της πόλεώς μας, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Πόλης, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και ο ευσεβής Λαός.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του πολιούχου αγίου Δημητρίου, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας, στρατιωτικών αγημάτων, αντιπροσωπείας των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγων.

Στον Ναό του Πολιούχου τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία, οι ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας κατά το τυπικό της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου και ιερά Αγρυπνία.

Ήδη, το αναλυτικό πρόγραμμα και των λοιπών εκδηλώσεων, έχει αναρτηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά, από σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, έχει προγραμματισθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων και άλλων ευκαιριών.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή

Δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό και τον Όρθρο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων