18/02/2022 18/02/2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης Συνεφημέριοι, πνευματικά παιδιά, ιερείς, ενορίτες και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18.02.2022) στο ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης για να πουν το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη κυρό Ιωσήφ Αϊβάζογλου, καθώς σήμερα θα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Της νεκρώσιμου ακολουθίας προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 14:22

Η Eξόδιος Aκολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αϊβάζογλου

Διαδώστε:
Η Eξόδιος Aκολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αϊβάζογλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Συνεφημέριοι, πνευματικά παιδιά, ιερείς, ενορίτες και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18.02.2022) στο ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης για να πουν το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη κυρό Ιωσήφ Αϊβάζογλου, καθώς σήμερα θα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Της νεκρώσιμου ακολουθίας προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. αρχιμ. Φωτιος Ζαρζαβατσάκης
πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου και από πολλούς ακόμη ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τα πνευματικά του παιδιά και οι ενορίτες της Παναγίας της Αχειροποιήτου με ένα λουλούδι και ένα κερί στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον πνευματικό τους πατέρα.

Ο μακαριστός αρχιμ. Ιωσήφ κατά κόσμον Ιορδάνης Αϊβάζογλου, του Αναστασίου και της Αναστασίας, εγενήθη το έτος 1949 στη Θεσσαλονίκη.

Εκάρη Μοναχός την 30η Οκτωβρίου 1982 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 31η Οκτωβρίου 1982 στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου και πρεσβύτερος την 5η Ιουνίου 1983 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β’, ο οποίος και τον χειροθέτησε αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε, ως διάκονος στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Χαριλάου και ως πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.

Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκοιμήθη στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 15η Φεβρουαρίου 2022.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Παρασκευή 18η Φεβρουαρίου 2022 στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου στη 13:00, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης.

Αιωνία η μνήμη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων