02/11/2022 02/11/2022 Φώτα και σώματα θέρμανσης θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, θα σταλεί άμεσα Εγκύκλιος στις ενορίες με οδηγίες για μείωση του ενεργειακού κόστους. «Θα περιοριστούν...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 11:59

Η ενεργειακή κρίση “σταματά” τις αγρυπνίες στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η ενεργειακή κρίση “σταματά” τις αγρυπνίες στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Φώτα και σώματα θέρμανσης θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, θα σταλεί άμεσα Εγκύκλιος στις ενορίες με οδηγίες για μείωση του ενεργειακού κόστους. «Θα περιοριστούν οι πολυέλαιοι που θα ανάβουν, ενώ θα μειώσουμε και τη θέρμανση» ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο π. Ιάκωβος.

Η σημαντικότερη απόφαση που λαμβάνει όμως η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι να σταματήσουν τις αγρυπνίες, διότι υπολόγισαν ότι έχουν το μεγαλύτερο κόστος. «Θα σταματήσουμε τις αγρυπνίες στις ενορίες μας, διότι τις βραδινές ώρες καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και κοστίζει πάρα πολύ» λέει χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

«Για να καταλάβετε, μόνο στην ενορία μου, του Αγ. Θεράποντα, χρειαζόμαστε 12.000 ευρώ τον μήνα για τα λειτουργικά έξοδα» έφερε ως παράδειγμα ο π. Ιάκωβος.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιό της, με τίτλο «Περί εξοικονομήσεως ενεργείας», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καλεί όλους τους ιεράρχες και κληρικούς να λάβουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε η χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα».

Διαβάστε επίσης: 

Η Εκκλησία στον αγώνα ενάντια στην ενεργειακή κρίση – Η σύσταση προς τις Ιερές Μητροπόλεις

Ενεργειακή κρίση και Εκκλησία: Τα μέτρα που λαμβάνονται στους ναούς ενόψει του χειμώνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων