06/01/2020 06/01/2020 Εορτάστηκε σήμερα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Του Ιερατικού Συλλείτουργου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από ιερείς και τους διακόνους. Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκε πλήθος...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 15:57

Η εορτή των Θεοφανείων στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Εορτάστηκε σήμερα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Του Ιερατικού Συλλείτουργου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από ιερείς και τους διακόνους.

Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκε πλήθος ευσεβών χριστιανών και εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όπως επίσης και της τοπικής αυτοδιοικήσεως αλλά εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας του ιερατικού συλλείτουργου τελέσθηκε υπό του Παναγιωτάτου η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η κάθοδος όλου του σώματος της εκκλησίας προς την παραλία Θεσσαλονίκης στην συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης για την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα όπου νέοι της πόλεως, αψήφισαν τα παγωμένα νέρα του Θερμαϊκού και το αρκετό κρύο βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Εντός της θαλάσσης έπλεαν πλοιάρια, βάρκες αλλά και πλοία του λιμενικού σώματος, τιμώντας με την παρουσία τους τα Άγια Θεοφάνεια και δίδοντας μια πολύ όμορφη και εικόνα προς τους Θεσσαλονικείς που παρευρίσκονταν στην παραλία.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αλλά και κατά την ρίψη του Τιμίου Σταυρού παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου, τ. Υπουργοί, Βουλευτές εν ενεργεία και τέως.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρέστησαν Ανώτατοι, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί με επικεφαλή τον Στρατηγό – Δκτη του Γ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγό Κωνσταντίνο Κούτρα κ

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων που εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων