09/11/2021 09/11/2021 Τον προστάτη και έφορό του τίμησε και πανηγύρισε σήμερα το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, τον εν αγίοις πατέρα ημών Νεκτάριον επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, που προεδρεύει και του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Η σημερινή πανήγυρις πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς τη συμμετοχή των τροφίμων του γηροκομείου, λόγω...
09 Νοεμβρίου, 2021 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 17:23

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην εορτή του αγίου Νεκταρίου στο Χαρίσειο Γηροκομείο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην εορτή του αγίου Νεκταρίου στο Χαρίσειο Γηροκομείο

Τον προστάτη και έφορό του τίμησε και πανηγύρισε σήμερα το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, τον εν αγίοις πατέρα ημών Νεκτάριον επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, που προεδρεύει και του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Η σημερινή πανήγυρις πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς τη συμμετοχή των τροφίμων του γηροκομείου, λόγω των ιδιαίτερων μέτρων προστασίας και υγιειονομικής ασφαλείας. Στην ιερά εσπερινή αρχιερατική χοροστασία συμμετείχαν οι αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνός Πέτικας, π. Δημήτριος Χάνδακας και π. Πολύκαρπος Κάστιζας και οι ιεροδιάκονοι π. Αλέξανδρος Νικολόιου, π. Τιμόθεος Χριστίδης και π. Εφραίμ Τσέτος. Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησε και ομίλησε σχετικώς δια την εορτή ο ιεροκήρυκας π. Μιχαήλ Σαντοριναίος πλαισιούμενος από τον διάκονο π. Γεώργιο Μπαλίνια.

«Ο άγιος Νεκτάριος, λαοφιλής και θαυματουργός, συνεκάλεσε και την χρονιά αυτή, παρά τις δυσκολίες, τους πιστούς στην πανήγυρή του, με αφορμή, μάλιστα, της συμπλήρωσης 60 ετών από την αγιοκατάταξή του, με συνοδική πράξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας. Η παρουσία του είναι παρηγοριά για τους πιστούς ανθρώπους αλλά και για τους τροφίμους και διακονούντες το φιλανθρωπικό έργο μέσα στο Χαρίσειο Γηροκομείο, το οποίο πολλάκις εφύλαξε ο άγιος. Ας έχουμε όλοι την ευχή του και την ευλογία του», είπε χαρακτηριστικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων