09/10/2023 09/10/2023 Μετά τη σημερινή εκλογή του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλoθέου σε νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για γεγονός που «περιποιεί δι’ ημάς ιδιαιτέρα τιμή, χαρά, συγκίνηση και αγαλλίαση». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 21:22

Η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

Μετά τη σημερινή εκλογή του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλoθέου σε νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για γεγονός που «περιποιεί δι’ ημάς ιδιαιτέρα τιμή, χαρά, συγκίνηση και αγαλλίαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε και την επάξια εκλογή του εκ Χαλκίδος καταγομένου, προερχομένου και εις αυτήν άχρι τούδε διαμένοντος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, εις Μητροπολίτην της συμβασιλευούσης πόλεως Θεσσαλονίκης. Το γεγονός περιποιεί δι’ ημάς ιδιαιτέρα τιμή, χαρά, συγκίνηση και αγαλλίαση.

Ταύτα αγγέλοντες, συγχαίρουμε με το χριστεπώνυμο πλήρωμα και παρακαλούμε την δικαιολογημένη χαρά μας να την συνοδεύσουμε με την προσευχή, ώστε ο Θεός να χαρίζη στους προαχθέντας κληρικούς μας την ψυχική και σωματική υγεία, σοφία και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο, και ακόμη περισσότερο, ζήλο, τη λατρεία του Θεού και την υπηρεσία των ανθρώπων, που Εκείνος τους εμπιστεύεται μέσα από τις νέες τους θέσεις, μέσα από τα νέα τους αξιώματα, τα οποία στο εκκλησιαστικό ήθος θεωρούνται και είναι ευκαιρίες για περισσότερη διακονία και υπηρεσία των ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ωρεών Φιλόθεος εξελέγη νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων