10/02/2023 11/02/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Φίλων Στίβου Θεσσαλονίκης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» προκηρύσσει και διοργανώνει αγώνες στίβου με την επωνυμία «13ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου Άγιος Νέστωρ». Οι αγώνες διοργανώνονται εις τιμήν και μνήμην του μεγαλομάρτυρος Αγίου Νέστωρος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπευθύνου Νεότητας της...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 3:47

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προκηρύσσει και διοργανώνει αγώνες στίβου

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προκηρύσσει και διοργανώνει αγώνες στίβου

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Φίλων Στίβου Θεσσαλονίκης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» προκηρύσσει και διοργανώνει αγώνες στίβου με την επωνυμία «13ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου Άγιος Νέστωρ».

Οι αγώνες διοργανώνονται εις τιμήν και μνήμην του μεγαλομάρτυρος Αγίου Νέστωρος.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπευθύνου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτη Γιάγκου Βαρνάβα για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης:

1. Ημερομηνίες: ​​Σάββατο 4 Μαρτίου 2023. Ώρα έναρξης 10π.μ.

2. Τόπος Διεξαγωγής: ​Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

3. Αγωνίσματα: ​

Αγόρια Λυκείου:​ 100μ., 1000μ., Μήκος, Ιατρική Μπάλα

Αγόρια Γυμνασίου: 80μ., 1000μ., Μήκος, Ιατρική Μπάλα

Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου: 100μ.-80μ, 1000μ., Μήκος, Ιατρική Μπάλα

Αγόρια Δημοτικού: 60μ., 600μ., Μήκος, Vortex

Κορίτσια Δημοτικού: 60μ., 600μ., Μήκος, Vortex

Junior: ​ 50μ., 400μ.,Παραδοσιακά Παιχνίδια

4. Ηλικίες-Κατηγορίες:

​ Αγόρια Λυκείου: ​ Γεννημένοι 2005-2006

​ Αγόρια Γυμνασίου: ​ Γεννημένοι 2008-2010

​ Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου: ​Γεννημένες 2005-2010

Αγόρια Δημοτικού: ​ Γεννημένοι 2011-2016

Κορίτσια Δημοτικού: ​ Γεννημένες 2011-2016

Junior: Γεννημένοι/ες 2017-2020

Η συμμετοχή σε μεγαλύτερες ή μικρότερες αγωνιστικές κατηγορίες δεν επιτρέπεται.

Μαθητές γεννημένοι 2004 και νωρίτερα μπορούν να αγωνίζονται εκτός συναγωνισμού.

5. Τεχνικές Διατάξεις:

Δρόμοι Ταχύτητας:

Οι εκκινήσεις θα δίνονται από «γονυπετή θέση» χωρίς βατήρα.

Δρόμοι Αντοχής:

Οι αθλητές που παραβιάζουν το εσωτερικό όριο του πρώτου διαδρόμου ή παρεμποδίζουν συναθλητές τους θα ακυρώνονται.

Άλμα εις Μήκος:

Η βαλβίδα θα βρίσκεται στο όριο του σκάμματος.

Κάθε αγωνιζόμενος δικαιούται δύο προσπάθειες. Οι 8 πρώτοι θα δικαιούνται άλλη μια προσπάθεια. Με βάση την καλύτερη από τις δύο συνολικά προσπάθειες θα προκύπτει η τελική κατάταξη.

Ιατρική Μπάλα:

Η ρίψη θα γίνεται με τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι και τα πόδια παράλληλα.

Κάθε αγωνιζόμενος δικαιούται δύο προσπάθειες. Οι 8 πρώτοι θα δικαιούνται άλλη μια προσπάθεια. Με βάση την καλύτερη από τις δύο συνολικά προσπάθειες θα προκύπτει η τελική κατάταξη.

H ρίψη γίνεται με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι με φόρα. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δύο προσπάθειες. Οι 8 πρώτοι θα δικαιούνται άλλη μια προσπάθεια. Με βάση την καλύτερη από τις δύο συνολικά προσπάθειες θα προκύπτει η τελική κατάταξη.

6. Δικαίωμα Συμμετοχής:

I. Έχουν οι μαθητές/τριες των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Κάθε Κατηχητικό σχολείο έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στους αγώνες, με απεριόριστο αριθμό μαθητών-αθλητών/τριών σε κάθε αγώνισμα.
(Όσοι δεν ανήκουν στη παραπάνω κατηγορία θα δικαιούνται συμμετοχής μόνο με ειδική έγκριση του υπευθύνου των αγώνων).
II. Κάθε αθλητής-τρια μπορεί να δηλωθεί και να συμμετάσχει το ανώτερο σε δύο(2) αγωνίσματα.
III. Δήλωση αθλητή/τριας σε περισσότερα αγωνίσματα θα θεωρείται ως δήλωση ΜΟΝΟ 2 εξ αυτών και η επιλογή των 2 αγωνισμάτων θα γίνεται τυχαία από τους υπεύθυνους των αγώνων (χωρίς δυνατότητα αλλαγής).

7. Δηλώσεις Συμμετοχής:

I. Οι Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο fax 2310919914, στο ειδικό έντυπο «ΔΗΛΩΣΗΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» μέχρι την Τετάρτη 1-3-2023 ώρα21:00.
II. Εκπρόθεσμα, ΔΕΝ θα γίνει δεκτή καμία δήλωση (μη μας φέρετε σε δύσκολη θέση).
III. Την Προκήρυξη, τις δηλώσεις συμμετοχής καθώς και κάθε άλλη πληροφορία, σχετική με τους αγώνες, μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook: ΣΦΣΘ Δευκαλίων.
IV. Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης: http://www.imth.gr/

V. Στις Δηλώσεις Συμμετοχής, θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο των μαθητών-αθλητών/τριών, το έτος γέννησης καθώς και το όνομα του υπεύθυνου κατηχητή.

8. Έπαθλα:

I. Στους τρεις (3) πρώτους/τες νικητές/τριες των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν Μετάλλια και Διπλώματα.

II. Στο «καλύτερο κατηχητικό σχολείο» με συνδυασμό του αριθμού συμμετοχών και των νικών, θα απονεμηθεί δίπλωμα και κύπελλο.

9. Ιατρικές εξετάσεις:

Οι αθλητές/τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί από γιατρό με ευθύνη και φροντίδα των γονέων μέχρι και ένα χρόνο πριν από την τέλεση του αγώνα. Η υπεύθυνη δήλωση πιστοποίησης της άδειας του γονέα για συμμετοχή του κάθε μαθητή στον αγώνα περιλαμβάνει και την επιβεβαίωση του γονέα για την πρόσφατη ιατρική εξέταση του παιδιού.

Τα έντυπα των υπευθύνων δηλώσεων σχολείου οφείλουν να τα συγκεντρώσουν οι κατηχητές του κάθε κατηχητικού και να τα φυλάσσουν ως και μία εβδομάδα μετά το πέρας των αγώνων.

10. Ιατρική κάλυψη

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ιατρός που θα παρέχει τις υπηρεσίες του όπου χρειαστεί.

11. Τεχνικός Υπεύθυνος των Αγώνων: Ορίζεται Γυμνάστης κ. Κατσαρός Κωνσταντίνος, προπονητής του Σ.Φ.Σ.Θ. «Δευκαλίων».Τηλ.6949410345.

12. Γενικά:

1. Τα αγωνίσματα των δρόμων ταχύτητας θα διεξαχθούν σε σειρές (προκριματικές, ημιτελικές, τελικές) ανάλογα με το πλήθος των συμμετεχόντων σε κάθε κατηγορία.
2. Όλα τα αγωνίσματα των Αλμάτων και των Ρίψεων θα διεξαχθούν σε ένα γύρο (απευθείας τελικός).
3. Οι δρόμοι αντοχής (400μ., 600μ., 1000μ.) θα γίνουν σε μία τελική σειρά.
4. Κανένα αγώνισμα μίας κατηγορίας δε θα συμπίπτει χρονικά με άλλο αγώνισμα της ίδιας κατηγορίας.
5. Τα αγωνίσματα της αντοχής θα έπονται των αγωνισμάτων ταχύτητας με ικανό χρόνο ανάμεσα στα δύο αγωνίσματα δρόμων της κάθε κατηγορίας. (Έτσι θα είναι πρακτικά εφικτό οι μαθητές αθλητές να δηλώσουν και να συμμετέχουν και στα δύο αγωνίσματα δρόμων της κατηγορίας τους).
6. Οι αθλητές-τριες πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, δηλαδή στις 9π.μ.Η παρουσία τους θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με την δήλωση-έλευση του κατηχητή προς τη γραμματεία. Κατηχητικά τα οποία με τη καθυστερημένη έλευσή τους θα καθυστερούσαν την έναρξη του αγώνα (ενέργεια που δηλώνει έλλειψη σεβασμού προς τους συναγωνιστές τους) ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ.
7. Οποιαδήποτε συμπεριφορά που δεν αρμόζει με την φιλοσοφία του «ευ αγωνίζεσθαι» και την χριστιανική αγωγή των συμμετεχόντων θα μπορεί να επιφέρει την παραδειγματική απομάκρυνση του μαθητή-αθλητή ή και την αφαίρεση της όποιας διάκρισης.
8. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων