12/06/2022 12/06/2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Της πανηγυρικής και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία αναγιγνώσκονται οι ευχές της Γονυκλισίας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας,...
12 Ιουνίου, 2022 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 11:37

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Της πανηγυρικής και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία αναγιγνώσκονται οι ευχές της Γονυκλισίας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Βοηθός Επίσκοπος παρά την Αρχιεπισκοπή Καναδά.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Βογιατζής και οι συνεφημέριοι του, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο διάκονος p. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Ο Θεοφιλέστατος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευλογία που του δόθηκε να λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό Ναό αλλά και τον προϊστάμενο και τους πατέρες για την πρόσκληση, να συμμετέχει στην πανήγυρη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής.

Εις ανάμνηση της επισκέψεως του Επισκόπου Πατάρων στον Καθεδρικό ναό της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο προϊστάμενος του Ναού π. Ειρηναίος προσέφερε στον Επίσκοπο ένα σετ πετραχήλι και ωμοφόριο.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας όπου αναγνώστηκαν ευχές από την Ωραία Πύλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων