09/09/2022 09/09/2022 Κορυφώνονται οι Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες με αφορμή την αφιέρωση από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022 στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τιμάται η μνήμη πάντων των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή εθνοιερομαρτύρων και σε πολλούς...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 17:52

Ι.Μ Θεσσαλονίκης: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Ι.Μ Θεσσαλονίκης: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Κορυφώνονται οι Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες με αφορμή την αφιέρωση από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022 στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922,

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τιμάται η μνήμη πάντων των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή εθνοιερομαρτύρων και σε πολλούς Ναούς της καθ ́ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης μετά την Θεία Λειτουργία θα ψαλεί επιμνημόσυνος Δέησις και θα πραγματοποιηθούν διάφορες Εκδηλώσεις.

Στα αυτά πλαίσια, αύριο το βράδυ της Δευτέρας 12ης Σεπτεμβρίου, προς την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, με ώρα έναρξης την 9:00 μ.μ.. Θα ψαλεί η ειδική ακολουθία που έχει συντεθεί επί τη μνήμη των Εθνοιερομαρτύρων Μητροπολιτών: Χρυσοστόμου Σμύρνης, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών και Προκοπίου Ικονίου, του Επισκόπου Ζήλων Ευθυμίου καθώς και των λοιπών Κληρικών και Λαικών που υπέστησαν βίαιο και μαρτυρικό θάνατο κατά την Μικρασιατική Καταστροφή και θα ακολουθήσει Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Επίσης, το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερα αξιόλογες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Ι. Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας. Συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8:00 μ.μ. και στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙ – Η ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑ».

Τέλος, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, εντός του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, θα λάβει χώρα Επιστημονική Ημερίδα υπό τον τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», με ομιλητές Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ώρα έναρξης 10:30 π.μ.).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων