18/03/2022 18/03/2022 Την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τις επόμενες μέρες οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής των 40 Εκκλησιών αφού από σήμερα το απόγευμα θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας των παλαιών και Ιστορικών κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr Η υποδοχή έλαβε χώρα στα...
18 Μαρτίου, 2022 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 20:21

Η Παναγία η Οδηγήτρια στην Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η Παναγία η Οδηγήτρια στην Θεσσαλονίκη

Την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τις επόμενες μέρες οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής των 40 Εκκλησιών αφού από σήμερα το απόγευμα θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας των παλαιών και Ιστορικών κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιακωβου Αθανασίου εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι της Μητρόπολης αλλά και πλήθος προσκυνητών.

Η Ιερά εικόνα φυλάσσεται στο επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης όπου στο πλαίσιο της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προς ευλογία, ενίσχυση και τόνωση των πιστών, την εκόμισαν οι πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης στον ως άνω ιερό ναό σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες , τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Λεόντιο Καρίκα και τους πατέρες που παρέστησαν.

Κλείνοντας μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Αμέσως μετά την υποδοχή ξεκίνησε η Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, εκπρόσωποι των τοπικών και Στρατιωτικών αρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων