17/09/2022 17/09/2022 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Θεσσαλονίκη. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης   Με πρόσκληση και ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 11:59

Η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Θεσσαλονίκη.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

Με πρόσκληση και ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Τον ιεράρχη πλαισίωσαν ιερείς του Καθεδρικού ναού, ιερείς και διάκονοι από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου και η συνοδεία του Μητροπολίτου Νεαπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εντός του Καθεδρικού ναού επετειακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Μικρασιατικό Λειμωνάριο και σύγχρονος κόσμος».

Την όλη μέριμνα είχε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής.

Το παρών μεταξύ των πιστών έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων