21/05/2019 21/05/2019 Πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2019 η Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό ναό επί της Ιπποδρομίου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις εορταστικές εκδηλώσεις υπήρξε πάνδημη συμμετοχή ευσεβούς λαού. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πλαισιούμενος από...
21 Μαΐου, 2019 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 12:51

Η Πανήγυρης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η Πανήγυρης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2019 η Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό ναό επί της Ιπποδρομίου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις εορταστικές εκδηλώσεις υπήρξε πάνδημη συμμετοχή ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πλαισιούμενος από ιερείς και Διακόνους της Μητρόπολης. Το θείο λόγο κήρυξε ο π.Φώτιος ,ο  οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των δυο βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο Προιστάμενος του ναού αρχιμ. Ιγνάτιος Ιωαννίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη των αγίων στη ζωή και τις οικογένειες τους. Στον Ιερό ναό στα πλαίσια των εορτασμών τίθενται για προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελενης τα οποία πλήθος κόσμου καταφθάνει για να ασπαστεί και να ζητήσει τις πρεσβείες των Αγίων. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 18:00μ.μ με Μεθέορτο Εσπερινό στην οποία θα ψαλλούν και τα Εγκώμια των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 20:30μ.μ θα τελεστεί αγρυπνία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων