14/04/2023 15/04/2023 Με ιεροπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος...
14 Απριλίου, 2023 - 23:03
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 0:22

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η περιφορά του Επιταφίου στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η περιφορά του Επιταφίου στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης

Με ιεροπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών μαζί με τις χορωδίες τους.

Αμέσως μετά τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια, οι ιερείς με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποίησαν την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου δεήθηκαν για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς αλλά και για όσους αναπαύονται εν χώρα ζώντων.

Συνθέσεις απόλυτα συνυφασμένες με το Θείο Πάθος παιάνισε η Φιλαρμονική μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης όση ώρα συνόδευε την Λιτανεία του Επιταφίου.

 

 

              

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων