01/05/2021 01/05/2021 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Προσδοκώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του COVID-19, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τελέστηκε το πρωί τού Μεγάλου Σαββάτου, ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία...
01 Μαΐου, 2021 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 10:11

Η «Πρώτη Ανάσταση» στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η «Πρώτη Ανάσταση» στον Καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Προσδοκώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του COVID-19, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τελέστηκε το πρωί τού Μεγάλου Σαββάτου, ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η γνωστή σε όλους μας ακολουθία της «Πρώτης Ανάστασης».

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς του ναού, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Βογιατζής και Πρωτοπρεσβύτερος Παλαιολόγος Μάνος κατά τη διάρκεια της προανήγγειλαν την Ανάσταση με το Προκείμενο «Ἀνάστα ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν».

Τους ύμνους της θείας λειτουργίας απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών μαζί με τις χορωδίες τους, με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον κ. Στυλιανό Ζαχαρίου και στον αριστερό τον κ. Χρήστο Τογκαρίδη.

Την πρώτη Θεία λειτουργία και την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσαν νωρίς το πρωί ο πρεσβ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων