06/02/2020 06/02/2020 Προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. Φωτίου και του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Μακαρίου και πλήθουςς ιερέων και διακόνων και...
06 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2020 - 10:44

Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον Άγιο Φώτιο τον Μεγάλο

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον Άγιο Φώτιο τον Μεγάλο

Προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. Φωτίου και του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Μακαρίου και πλήθουςς ιερέων και διακόνων και με την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο διατελέσας Υπουργός κ. Σωτ. Κούβελας, και εκπρόσωπος του Στρατού, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, που προσήλθαν παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος, ο οποίος με ιστορικά και θεολογικά τεκμηριωμένο λόγο αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Φωτίου και στο σπουδαίο ποιμαντικό έργο που επιτελείται στη συγκεκριμένη Ενορία, ευχαρίστησε τον Σέβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την παρουσία του, κομίζοντος την ευλογία της Μεγαλόχαρης. Εν συνεχεία τον Σεβ. ευχαρίστησε ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Μακάριος και του προσέφερε εικόνα του ιερού Φωτίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκληση του και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του για τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων