16/10/2023 16/10/2023 Σήμερα Δευτέρα, 16η Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στις 6:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί «Υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «ΚΟΡΩΝΙΩΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Κορώνης (Αγράφων Θεσσαλίας) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων. Την ιερά...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 16:10

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης

Σήμερα Δευτέρα, 16η Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στις 6:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί «Υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «ΚΟΡΩΝΙΩΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Κορώνης (Αγράφων Θεσσαλίας) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Την ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Κλήρος της πόλης και ο ευσεβής Λαός και θα πραγματοποιηθεί Δέηση. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του πολιούχου αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεσθούν, η επίσημη Δοξολογία, οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Παναγία την «ΚΟΡΩΝΙΩΤΙΣΣΑ» και ιερά Αγρυπνία.

Καθημερινά, από την Τρίτη 17 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, έχει προγραμματισθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων και άλλων ευκαιριών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων