19/05/2019 19/05/2019 Ξεκίνησε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων Θεοσέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πλατεία Ιπποδρομίου. Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Ο Θεοφιλέστατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή λέγοντας...
19 Μαΐου, 2019 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 12:32

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων Θεοσέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πλατεία Ιπποδρομίου. Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Ο Θεοφιλέστατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή λέγοντας μεταξύ άλλων πως «μοναξιά πολλές φορές δεν είναι η απουσία των άλλων ανθρώπων από τη ζωή μας αλλά και ανθρώπων που είναι κοντά μας και είναι αδιάφοροι». Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε τον λόγο ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Ιγνάτιος Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου. Μεταξύ άλλων ο π. Ιγνάτιος ανέφερε την δωρεά των λειψάνων από τον μακαριστό Αρχιμ. Κυπριανό Γλαρουδη, ο οποίος λίγο πριν αποχωρήσει για την αιωνιότητα τα δώρησε στον Ι.Ν. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων και του Ιερού Λειψάνου σε κεντρικούς δρόμους και περιμετρικά της Ενορίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονικης και πλήθος κόσμου. Καθ’ όλη την διάρκεια του πανηγυρικού πενθημέρου θα τίθενται προς προσκύνηση αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοσέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων