13/02/2019 13/02/2019 Λαμπροί ήταν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να τους διοργανώνει στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού. Η υποδοχή έλαβε χώρα...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2019 - 20:38

Με διάχυτη ευλάβεια η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγ. Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Με διάχυτη ευλάβεια η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγ. Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη

Λαμπροί ήταν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να τους διοργανώνει στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού. Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη κατόπιν σεπτής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε από τον κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης.  Στη συνέχεια ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του αγίου Κυρίλλου χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου. Η τιμία Καρά του αγίου Κυπριανού θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου. Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες πρωί και απόγευμα και το βράδυ Αγρυπνία. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6.30 το πρωί έως 12.30 μεταμεσονύκτια”.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ακολουθεί το ηχητικό με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων