20/07/2019 20/07/2019 Με την πανηγυρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον μεγάλο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη εορτάστηκε η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τους Ιερείς και τους...
20 Ιουλίου, 2019 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 11:02

Με κατάνυξη η Θ. Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Με κατάνυξη η Θ. Λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Με την πανηγυρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον μεγάλο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη εορτάστηκε η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τους Ιερείς και τους διακόνους της Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ναού.

Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά το ευαγγέλιο ο Πρωτ. Γεώργιος Χειλάς:

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ενώ οι πιστοί από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης κατέκλεισαν το εσωτερικό του ναού. Λίγο πριν την απόλυση τον λόγο έλαβε ο Εκπρόσωπος της Μητροπολεως Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, για να μεταφέρει τις ευχές του Παναγιωτάτου και να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο που με την παρουσία του εδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στις ιερές ακολουθιες χθες και σήμερα.

Στη συνέχεια αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος για να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη που με την δίκη του ευλογία ολοκληρώθηκε ένα μέρος της πανηγύρεως. Καταλήγοντας στο πρόσωπο του προϊσταμένου του ναού Αρχιμ. Δημητρίου Τζιαφά ευχαρίστησε ολους τους παρευρισκόμενους ιερείς καθώς και όλους όσοισυνέβαλαν στην Ιερά Πανήγυρη.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων