02/03/2023 02/03/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εθνικό πένθος και συμπαρίσταται στους συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης: Συμμετέχοντες εις το τριήμερον εθνικόν πένθος, που εκηρύχθη κατόπιν του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος εις τα Τέμπη και κατώδυνοι διά την απώλειαν δεκάδων -κυρίως νέων- ανθρώπων, παρακαλούμεν διά την...
02 Μαρτίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 16:01

Μεσίστιες οι σημαίες και επιμνημόσυνη δέηση στην Ι.Μ Θεσσαλονίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Διαδώστε:
Μεσίστιες οι σημαίες και επιμνημόσυνη δέηση στην Ι.Μ Θεσσαλονίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εθνικό πένθος και συμπαρίσταται στους συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης:

Συμμετέχοντες εις το τριήμερον εθνικόν πένθος, που εκηρύχθη κατόπιν του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος εις τα Τέμπη και κατώδυνοι διά την απώλειαν δεκάδων -κυρίως νέων- ανθρώπων, παρακαλούμεν διά την εξ υμών μέριμναν ώστε:

1) Οι σημαίες όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών της καθ ́ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, να παραμείνουν μεσίστιες, α- πο σήμερον Πέμπτην, 2αν Μαρτίου έως και το εσπέρας του Σαββάτου, 4ης Μαρτίου ε.ε.

2) Την προσεχή Α’ Κυριακή των Νηστειών (Κυριακή της Ορθοδοξίας) να τελεσθή Επιμνημόσυνος Δέησις εις άπαντας τους ιερούς Ναούς της καθ ́ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ευθύς μετά την λιτάνευσιν των ιερών Εικόνων και προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των βιαίω θανάτω τελευτησάντων αδελφών μας.

Επίσης, σας ενημερώνομε, ότι η διεξαγωγή του 13ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Στίβου των κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών μας «ο Άγιος Νέστωρ», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 4η Μαρτίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο), το επόμενο Σάββατο, 11η Μαρτίου 2023.

Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
και Εντολή Αυτού
ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΜΘ
αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων