11/07/2021 11/07/2021 Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης πολιούχου της πόλης μεταδόθηκε στην νοηματική γλώσσα η σημερινή θεία Λειτουργία. Ο Στράτος Πατρινός απέδωσε στην νοηματική γλώσσα την Θεία Λειτουργία, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν οι κωφοί. Ρεπορτάζ -Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Πρακτορείο Ορθοδοξία Ο διερμηνέας Στράτος Πατρινός απέδιδε για χρόνια την Θεία Λειτουργία στην...
11 Ιουλίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 19:16

Μεταδόθηκε στη Νοηματική γλώσσα η Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Μεταδόθηκε στη Νοηματική γλώσσα η Θεία Λειτουργία

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης πολιούχου της πόλης μεταδόθηκε στην νοηματική γλώσσα η σημερινή θεία Λειτουργία. Ο Στράτος Πατρινός απέδωσε στην νοηματική γλώσσα την Θεία Λειτουργία, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν οι κωφοί.

Ρεπορτάζ -Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Πρακτορείο Ορθοδοξία

Ο διερμηνέας Στράτος Πατρινός απέδιδε για χρόνια την Θεία Λειτουργία στην νοηματική σε ιερό ναό της Καλλιθέας στην Αθήνα, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο τον παρακολουθούμε στους ναούς όπου γίνεται τηλεοπτική μετάδοση από την δημόσια τηλεόραση.

Σημειωτέον ότι η σύγχρονη ιστορία δεν ξεχνά και αποδίδει φόρο τιμής στον μακαριστό μητροπολίτη Θηβών Νικόδημο Γραικό, αφού ήταν ο πρώτος που στήριξε πνευματικά και υλικά τους κωφούς αδελφούς μας. Ο μακαριστός από τη δεκαετία του ’40 έθεσε τις βάσεις στην ποιμαντική των κωφών, καθώς από νέος στα χρόνια αγκάλιασε την κοινότητά τους. Στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της κατοχής ήταν πάντα κοντά στα κωφά πνευματικά παιδιά του για να τα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, όπου οι Γερμανοί συνέλαβαν μια παρέα νεαρών κωφών, προφανώς λόγω παρεξήγησης, τους επισκέφθηκε στη φυλακή και μεσολάβησε, ώστε να ελευθερωθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων