06/02/2023 06/02/2023 Ένα ακόμη θεομητορικό θησαύρισμα από το Άγιον Όρος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας η ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Μια...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 14:00

Ο Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Διαδώστε:
Ο Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Ένα ακόμη θεομητορικό θησαύρισμα από το Άγιον Όρος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας η ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Μια εικόνα η οποία είναι το μοναδικό αντίγραφο που έχει κομίσει η Ιερά Μονή σε ενορία της μητροπόλεως και θα παραμείνει εσαεί στον ως άνω ιερό ναό για προσκύνημα και ευλογία των πιστών.

Ο ναός θα τιμάει την ιερα μνήμη της εικόνας στην αρχική της εορτή, η οποία είναι 28η Οκτωβρίου, της Αγίας Σκέπης.

Οι ιερείς του ναού Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος εφημέριος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου τόσο στον Ηγούμενο της Μονής Δοχειαρίου Γέροντα Αμφιλόχιο, όσο και στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την έλευση της Ιεράς Εικόνας.

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός, τα εγκώμια, η παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Φώτιο και στη συνέχεια η αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παρθενίου όπου οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων