14/06/2022 14/06/2022 Με την πρέπουσα τιμητική διάθεση, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 12-13 Ιουνίου η «μεθέορτος και τελευταία εορτή» της Πεντηκοστής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της αγίας Τριάδος περιοχής Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12η Ιουνίου, το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας (του...
14 Ιουνίου, 2022 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 8:56

Ο Επίσκοπος Πατάρων στην πανήγυρη της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Πατάρων στην πανήγυρη της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης

Με την πρέπουσα τιμητική διάθεση, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 12-13 Ιουνίου η «μεθέορτος και τελευταία εορτή» της Πεντηκοστής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της αγίας Τριάδος περιοχής Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12η Ιουνίου, το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. π. Ιακώβου Αθανασίου και με την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία -εν πληθούση Εκκλησία- η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου, με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, ιερέων και διακόνων, παρόντων επίσης, του εξοχοτάτου Δημάρχου της πόλης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και των αξιοτίμων βουλευτών, κ.κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Δημητρίου Κούβελα.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, τον θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος ανέπτυξε με θεολογική σαφήνεια την διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί των προσώπων της Αγίας Τριάδος, διά της οποίας αποκτούμε την δυνατότητα να ισορροπούμε ανάμεσα στην απόλυτη μεταξύ Αυτών διάκριση, αλλά και ταυτοχρόνως στην απόλυτη ενότητά Τους.

Εστίασε ιδιαίτερα στο τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα και στις δωρεές που χαρίζει στα βαπτιζόμενα μέλη της Εκκλησίας μας, αλλά και στην ζωντανή του παρουσία σε όλα τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία τελεσιουργούνται υπ΄ Αυτού.

Ο Θεοφιλέστατος και τις δύο ημέρες, κατά την απόλυση των Ιερών Ακολουθιών, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για την ευγενική και τιμητική προς αυτόν πρόσκληση, να προεξάρχει των λατρευτικών συνάξεων του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της τοπικής μας Εκκλησίας.

Εξέφρασε την χαρά του, να ευρίσκεται ανάμεσα σε οικεία και αγαπημένα πρόσωπα, καθώς και ο ίδιος κατάγεται από την πόλη και διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπηρετώντας ως διάκονος και πρεσβύτερος, προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Οσίας Ξένης, περιοχής Χαριλάου, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Έκδοσης του επίσημου περιοδικού οργάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ”.

Τέλος, ευχαρίστησε και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού της αγίας Τριάδος, πανοσιολογιώτατο αρχιμ. π. Παύλο Παπακωνσταντίνου για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του, με αισθήματα ιδιαίτερης αγάπης και την φιλοξενία που επιδαψίλευσε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων