30/04/2021 30/04/2021 Με ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο πρεσβ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου. Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς...
30 Απριλίου, 2021 - 20:59

Ο Eπιτάφιος Θρήνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Eπιτάφιος Θρήνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

Με ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Την ακολουθία του Επιταφίου, τέλεσαν οι ιερείς του ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, ο πρεσβ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς και με κατάνυξη οι χοροί των ιεροψαλτών μαζί με τις χορωδίες τους , με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον κ. Στυλιανό Ζαχαρίου και στον αριστερό τον κ. Χρήστο Τογκαριδη.

Αμέσως μετά τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια, οι ιερείς χωρίς την παρουσία πιστών, πραγματοποίησαν την περιφορά του Επιταφίου στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού.

Κατά την περιφορά του επιταφίου δεήθηκαν για τους δοκιμαζόμενους αδελφούς αλλά και για όσους αναπαύονται εν χώρα ζώντων.

Οι παρευρισκόμενοι πιστοί τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, με ευλάβεια συμμετείχαν στην ακολουθία του Επιταφίου.

Φωτογραφίες ope.gr Ραφαήλ Γεωργιάδης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων