11/07/2020 11/07/2020 Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα , Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στον Ι. Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης  Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου , τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο...
11 Ιουλίου, 2020 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 14:32

Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα , Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στον Ι. Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου , τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβα Γιαγκου , ιερείς και Διακόνους από γειτονικές ενορίες και μητροπόλεις.

Στο ιερό συμπροσευχομενοι βρέθηκαν, ο Παναγιωτατος Μητροπολιτης Θεσσαλονικης κ. Άνθιμος και οι Σεβασμιωτατοι Μητροπολίτες Βρυουλων Παντελεημων , Γρεβενών Δαυιδ και ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τόνισε την αγάπη της μητέρας προς το παίδι.Έκανε αναφορά στα λόγια του Ιερού Χρυσόστομου ο οποίος έλεγε για την μητέρα του την αγία Ανθούσα, ότι είναι η φτερούγα η οποία τον σκέπαζε και τον προστάτευε στην ζωή του.

Ακούστε την ομιλία του εδώ: 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Μήτρος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων