27/11/2023 27/11/2023 Το ταξίδι της γνωριμίας του με την πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος, με πρώτο σταθμό τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης  Λίγες ώρες μετά την ενθρόνισή του στην Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, ο νέος Ποιμενάρχης έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 13:49

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Το ταξίδι της γνωριμίας του με την πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος, με πρώτο σταθμό τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 

Λίγες ώρες μετά την ενθρόνισή του στην Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, ο νέος Ποιμενάρχης έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς από τις Πρυτανικές αρχές, τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες της Θεολογικής Σχολής, καθώς και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των δύο Τμημάτων (Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού).

Με την επίσημη υποδοχή από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, και τους Προέδρους των δύο Τμημάτων, Νικόλαο Μαγγιώρο, Τμήμα Θεολογίας και Απόστολο Κραλίδης, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε επί τη υποδοχή στο ασφυκτικά γεμάτο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον 4ο όροφο της Σχολής.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Σεβ. Μητροπολίτες: Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, Αρχακλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων.

Η Θεολογική Σχολή ΑΠΘ αποτελεί ένα από τα πεδία που η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτατος κ. Φιλόθεος θα κληθούν να συνεργαστούν επιβεβαιώνοντας τη συνπόρευση της ποιμένουσας Εκκλησίας με την ακαδημαϊκή θεολογία. Σε αυτό στάθηκαν στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Γ’ Αμφιθέατρο της Σχολής, οι ομιλητές που έλαβαν τον λόγο καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη αναφωνώντας το “Άξιος”.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής σε έκθεση αγιογραφίας με δημιουργίες φοιτητών και φοιτητριών.

Το νέο ταξίδι στη νέα πατρίδα, τη συμπρωτεύουσα και συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε από τον κατεξοχήν χώρο της νιότης, των αναζητήσεων και των προβληματισμών. Από το Πανεπιστήμιο. Από τον χώρο που αναδεικνύει τους αυριανούς συνεργάτες και στελέχη της Εκκλησίας. Ο Παναγιώτατος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε συνεντεύξεις του λίγο πριν την ενθρόνιση, θέλει να δώσει κίνητρα στους νέους για να έρθουν κοντά στην Εκκλησία. Η αρχή έγινε με την πρώτη επίσημη ποιμαντική επίσκεψη να μην είναι τυπική, αλλά ουσιαστική. Ένα ουσιαστικό κάλεσμα συνεργασίας για την πορεία που προδιαγράφεται μπροστά στις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την ιστορική Ιερά Μητρόπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων