19/01/2024 20/01/2024 Ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλες τις συνεδριάσεις και σε όλους τους εισηγητές, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος κήρυξε την έναρξη της ημερίδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024 η «Βεργίνα Τηλεόραση» με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής – Πολιτική Προστασία και Ενεργειακά ζητήματα» στο συνεδριακό κέντρο...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2024 - 0:43

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Διαδώστε:
Ο  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλες τις συνεδριάσεις και σε όλους τους εισηγητές, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος κήρυξε την έναρξη της ημερίδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024 η «Βεργίνα Τηλεόραση» με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής – Πολιτική Προστασία και Ενεργειακά ζητήματα» στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

«Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της κατάστασης που ονομάζουμε είτε κλιματική κρίση, είτε κλιματική αλλαγή. Αυτή η κρίση και η αλλαγή, ήρθε στη ζωή μας επειδή πρώτα αλλάξαμε εμείς οι άνθρωποι. Εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε σε κρίση γιατί δεν έχουμε αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό νόημα της σχέσης μας με τον κόσμο στον οποίο ζούμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης μπορεί και θα σταθεί στο πλευρό όσων εργάζονται γύρω από τον τομέα του περιβάλλοντος.

«Το να μην προσέχουμε το περιβάλλον συνιστά αμαρτία και η Εκκλησία είναι εκεί που ορίζει τι είναι αμαρτία και τι όχι», είπε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: karfitsa.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων