02/12/2023 02/12/2023 Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος ενθρονίσθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας, σε συνέντευξή του μίλησε μεταξύ άλλων θεμάτων για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, και την ομογένεια. Ο Σεβασμιώτατος παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη της ποιμαντορίας του στον «Εθνικό Κήρυκα», αναφέρθηκε στην έκταση που...
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 17:49

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και την ομογένεια της Αμερικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και την ομογένεια της Αμερικής

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος ενθρονίσθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας, σε συνέντευξή του μίλησε μεταξύ άλλων θεμάτων για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, και την ομογένεια.

Ο Σεβασμιώτατος παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη της ποιμαντορίας του στον «Εθνικό Κήρυκα», αναφέρθηκε στην έκταση που έχει λάβει στην Ελλάδα το θέμα της θεσμοθέτησης του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου: «Η άποψή μου δεν μπορεί να διαφέρει από την άποψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία νομίζω πως είναι σαφώς εκπεφρασμένη ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για την τεκνοθεσία εκ μέρους αυτών των προσώπων, κάτι το οποίο αποτελεί μία βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της οικογένειας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Ομογένεια της Αμερικής: «Η Ομογένεια είστε άνθρωποι οι οποίοι διατηρείτε την Πίστη και ζείτε την Εκκλησία και όλοι μαζί αποτελούμε ένα ενιαίο και αδιάσπαστο Σώμα, το Σώμα το Αγιο του Χριστού μετέχοντας στη ζωής της Αγίας Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, είστε εκείνοι που απομακρυσμένοι από την μητέρα πατρίδα μπορείτε και έχετε την πατρίδα, τις παραδόσεις μας, την εθνική σας συνείδηση μέσα στην καρδιά σας ως πολυτιμότατο θησαυρό τον οποίον όμως προσφέρετε και στους άλλους ανθρώπους. Πάντοτε συγκινούμαστε όταν βλέπουμε αυτές τις μεγαλειώδεις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Είσθε οι αδελφοί μας που μπορεί να μας χωρίζει η απόσταση, όμως στην πραγματικότητα παραμένουμε αδελφοί και διαρκώς κοντά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων