25/01/2024 25/01/2024 Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ευλόγησε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος στα γραφεία του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 20:46

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην κοπή Βασιλόπιτας του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην κοπή Βασιλόπιτας του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ευλόγησε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος στα γραφεία του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων, πανεπιστημιακών και παραγωγικών φορέων.

«Τα λεγόμενα fake news, οι ψεύτικες ειδήσεις, είναι αυτές που κατακλύζουν τη ζωή μας. Οφείλω να ομολογήσω ότι το ΑΠΕ – ΜΠΕ διακρινόταν πάντα για την εγκυρότητα των πληροφοριών και των ειδήσεων που μετέδιδε και αυτό είναι κάτι που το έχετε κατακτήσει και οφείλεται σε όσους εργάζονται σε αυτό. Και ενώ είναι κεκτημένο είναι κάτι που πρέπει να αγωνιστείτε για να κρατήσετε, ώστε να μην αλλάξει η αντίληψη και η εικόνα που υπάρχει», είπε στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

«Να είστε βέβαιοι ότι κι εμείς είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε αυτά τα οποία αφήνουμε να βγουν προς τα έξω, ώστε να υπηρετήσουμε ουσιαστικά τις ανάγκες των ανθρώπων, της ανάγκες της τοπικής εκκλησίας και κυρίως να δείξουμε ως εκκλησία ότι αγωνιζόμαστε να υπηρετήσουμε την ενότητα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, χαρακτήρισε δημιουργική τη χρονιά που πέρασε για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Πετύχαμε αρκετά πράγματα. Στο European Newsroom, σημαντικές διεθνείς συμφωνίες, αλλά κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία μας στην περιοχή και πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του γραφείου στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Περδικάρης πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΑΠΕ – ΜΠΕ θα διοργανωθούν εντός του 2024 συνέδρια, ενώ αναφέρθηκε στην ένταξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων που οδήγησαν σε πλεονασματικό προϋπολογισμό. «Αυτό που έχει σημασία είναι η αναπτυξιακή λογική. Να ανοίξουμε και να διευρύνουμε τον κύκλο της δραστηριότητάς μας και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, στη ψηφιακή μετάβαση, η ενίσχυση του ψηφιακού περιεχομένου, η ενασχόληση με τα social media, η τεχνητή νοημοσύνη».

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας – Θράκης του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Σταύρος Τζίμας, υπογράμμισε πως στόχος του Πρακτορείου είναι να «ανοίξει τα φτερά του σε όλη την πόλη και ταυτόχρονα να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας μέσα από ρεπορτάζ του με κέντρο τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του».

Απόστολος Τζιτζικώστας και Στέλιος Αγγελούδης για τον ρόλο του ΑΠΕ – ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Στο ρόλο του ΑΠΕ – ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκαν από την πλευρά τους ο περιφερειάρχης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

«Δουλεύετε με τεράστιες δυσκολίες για να ενημερώνετε αντικειμενικά, έγκαιρα και έγκυρα τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι ένα λειτούργημα», είπε αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε συνέργειες ουσιαστικές για να βοηθήσουμε και το έργο των δημοσιογράφων. Για παράδειγμα, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας έχει εμπλακεί ενεργά στη Διεθνή Ένωση για την Ασφάλεια των δημοσιογράφων που θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και διαθέσαμε χώρο στην ΠΚΜ για να στεγαστεί. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ «σύμμαχοι» σας και θέλουμε όχι μόνο την κάλυψη καλών γεγονότων αλλά και την κριτική σας δημόσια για να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στο δημοσιογράφο του ΑΠΕ – ΜΠΕ Χρήστο Μάτη που έφυγε από τη ζωή κάνοντας λόγο για «ένα πραγματικό διαμάντι της δημοσιογραφίας που άφησε το βαθύ του αποτύπωμα».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, χαρακτήρισε τη δουλειά του ΑΠΕ – ΜΠΕ «ποιοτική και αντικειμενική», δίνοντας συγχαρητήρια στο έμψυχο δυναμικό. «Είναι υπόδειγμα δημόσιου μέσου ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την αντικειμενικότητα και τη διάχυση της πληροφορίας», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, υπογράμμισε πως «σε εποχές κακοτράχαλες για την ενημέρωση, ο ρόλος και η αρμοδιότητα του ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι πολύ σημαντικός ώστε να μεταφέρεται με εγκυρότητα η πληροφορία σε μια εποχή που η παραπληροφόρηση και ενδεχομένως η κακής ποιότητας πληροφόρηση κυριαρχεί».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Χουρδάκης, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό τα δημοσιογραφικά πρακτορεία «να διαχέουν ειδήσεις με απόλυτο σεβασμό στην ενημέρωση, στους πολίτες και στην εκπαίδευσή τους γιατί με τα κοινωνικά δίκτυα έχει παραγίνει και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν δεν είναι πάντα οι πιο σωστές».

Το «παρών» στην κοπή της βασιλόπιτας του ΑΠΕ – ΜΠΕ έδωσε ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, που ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και να συνεχιστεί το διαχρονικό έργο του Πρακτορείου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιάννης Βοϊτσίδης, ο Καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Γραμματέας του ΣΕΒΕ, Κοσμάς Βάμβαλης, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος κ.α.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων