04/05/2024 04/05/2024 Μια ιδιαίτερη στιγμή επέλεξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος, για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα κατά της βίας. «Είναι τόσο σημαντική αυτή η συνάντηση, είναι σημαντικό ακόμη και το μέρος που επιλέχθηκε να γίνει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αυτή η πλατεία κατακλύστηκε από τη βία. Να, που σήμερα έρχεται αυτή η σύναξη με...
04 Μαΐου, 2024 - 0:02

O Θεσσαλονίκης Φιλόθεος καταδικάζει την βία στην Πλατεία Αριστοτέλους

Διαδώστε:
O Θεσσαλονίκης Φιλόθεος καταδικάζει την βία στην Πλατεία Αριστοτέλους

Μια ιδιαίτερη στιγμή επέλεξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος, για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα κατά της βίας. «Είναι τόσο σημαντική αυτή η συνάντηση, είναι σημαντικό ακόμη και το μέρος που επιλέχθηκε να γίνει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αυτή η πλατεία κατακλύστηκε από τη βία. Να, που σήμερα έρχεται αυτή η σύναξη με Εκείνον που είναι προεξάρχων, είναι ο Χριστός που είναι μέσα στον τάφο για να μας παρουσιάσει έναν Θεό που δεν έχει καμία σχέση με τη βία», ανέφερε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος κατά την συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Για πρώτη φορά σήμερα Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μεγάλη συνάντηση πέντε Επιταφίων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Χιλιάδες πιστοί με κατάνυξη συμμετείχαν στην ιστορική Περιφορά των Επιταφίων που κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης «συναντήθηκαν» οι επιτάφιοι από τον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Χαλκέων, από την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας και από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Τρανού.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την τουριστική προώθηση της Θεσσαλονίκης ως θρησκευτικού προορισμού τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά κατά την Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου και ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Στρατού και στρατιωτικού αγήματος, διά των οδών: Αγίας Σοφίας – Λεωφ. Νίκης – πλ. Αριστοτέλους, για την πραγματοποίηση της συναντήσεως των Επιταφίων.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων