22/08/2021 22/08/2021 Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ Δημήτριος Τζιαφάς και οι ιερείς του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτεροι π....
22 Αυγούστου, 2021 - 11:44

Ο Βρεσθένης Θεόκλητος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Βρεσθένης Θεόκλητος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ Δημήτριος Τζιαφάς και οι ιερείς του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Θεοδωρής και π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου και ο ιεροδιάκονος Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Το αναλόγιο του ιερού ναού λάμπρυναν με τις καλλικελαδες φωνές τους ο λαμπαδάριος του Ι.Ν. και διευθυντής της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Χαράλαμπος Τζινευράκης και η χορωδία του.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του στάθηκε στην φράση που είπε ο Κύριος στους μαθητές του ««θαρσείτε… μη φοβείσθε», η φράση αυτή συνιστά το κλειδί για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών της ζωής.

Ακούστε το κήρυγμά του: 

Πριν την απόλυση ο αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης αλλά και τους ιερείς του Ι.Ν. εξέφρασε τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Βρεσθένης για την παρουσία του σήμερα στον πολιούχο Θεσσαλονίκης και για την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων