30/06/2019 30/06/2019 Ξεκίνησε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης. Σήμερα το πρωί Κυριακή κατά την οποία η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων 12 Αποστολών τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξηρχε ο Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης πλαισιούμενος από τον...
30 Ιουνίου, 2019 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 13:27

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγ. Αναργύρων στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγ. Αναργύρων στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης. Σήμερα το πρωί Κυριακή κατά την οποία η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων 12 Αποστολών τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξηρχε ο Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αρχιμ. Γρηγόριο Παπούλα και Πρωτ. Δημήτριο Βούλτσιο.

Ο π. Αντώνιος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ι. Ν. π. Γρηγόριο για την ευκαιρία να παρευρεθεί στο ξεκίνημα των εόρτιων εκδηλώσεων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και στο σπουδαίο έργο των Αγίων 12 Αποστόλων.

Στα ιερά αναλογία έψαλαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Βασίλειος Βασιλείου -Πρωτοψάλτης και ο κ. Λουκάς Κασσιάρας -Λαμπαδάριος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ι. Ν. π. Γρηγόριος για να ευχαριστήσει τον π. Αντώνιο και τον π.Δημήτριο για την παρουσία τους στο ξεκίνημα των εόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων και τους ευχήθηκε ο θεός να τους δίνει δύναμη, υγεία, φώτιση, να τους προφυλάσσει από το κακό διότι οποίος επιτελεί έργο σπουδαίο σαν αυτό που επιτελούν οι δυο πατέρες δέχεται και πολλούς πειρασμούς. Το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός θα ξεκινήσει στις 19:30 και στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της εικόνας των Αγίων στα παραδοσιακά στενά της Άνω Πόλης.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Ακούστε την ομιλία του π. Αντωνίου Πακαλίδη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων