01/07/2020 01/07/2020 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης  Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 1η Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσ....
01 Ιουλίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 13:13

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 1η Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσ. Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, τον οποίο πλαισίωσε ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας καθώς και υπόλοιποι ιερεις και ένας εκ των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα ιερα αναλογία διακόνησαν οι ιεροψάλτες του ναού κ.Βασίλειος Βασιλείου Πρωτοψάλτης και ο κ. Λουκάς Κασσιάρας Λαμπαδάριος.

Ο π. Φωτιος στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ζωή και στα θαύματα που επιτελούν οι Αγιοι Αναργυροι μέχρι και σήμερα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος για να ευχαριστήσει αρχικά τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και στη συνέχεια όλους τους παρευρισκόμενους, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Φώτιο , τους υπόλοιπους ιερείς που με την παρουσία τους λάμπρυναν την πανήγυρη , τους ιεροψάλτες και στη συνέχεια όλους τους ευσεβείς χριστιανούς που παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερα λείψανα και την θαυματουργή εικόνα των Αγίων.

Ανάμεσα στους πιστούς από νωρίς το πρωί παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακούστε την ομιλία του πατρός Φωτίου Ζαρζαβατσάκη: 

 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων