01/11/2023 01/11/2023 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων, θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιγνατίου Ιωαννίδη πλαισιούμενος...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 15:40

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων, θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιγνατίου Ιωαννίδη πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσε ιεροπρεπώς ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Βασίλειος Βασιλείου μαζί με την χορωδία του.

Ο π. Ιγνάτιος στο κήρυγμα του τόνισε τα αμέτρητα θαυμαστά γεγονότα θεραπειών και ιάσεων που πραγματοποιούν οι άγιοι Ανάργυροι με υπερφυσικό και πνευματικό τρόπο. Επίσης αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε στο θέλημα του Θεού ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες των ασθενειών με πνευματικότητα. Στην συνέχεια μίλησε για τον υπόλοιπο βιοτή και την αφιλάργυρη ζωή των Αγίων Αναργύρων και τον αντίκτυπό της στις ζωές των σύχρονων χριστιανών.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπούλας πριν την απόλυση ευχαρίστησε τους ιερείς και τους διακόνους για την συμμετοχή του στην πανήγυρη καθώς και όλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα των Αγίων. Ευχήθηκε οι προστάτες Άγιοι της ενορίας να σκέπουν και να προστατεύουν άπαντες.

Το βράδυ της σημερινής ημέρας θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους και αύριο το απόγευμα το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων