31/12/2023 31/12/2023 Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης Κατάμεστος ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, από πιστούς που θέλησαν να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και τον πλαισίωσαν ιερείς...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2023 - 21:21

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Βασιλείου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Βασιλείου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης

Κατάμεστος ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, από πιστούς που θέλησαν να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και τον πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι.

Ακούστε το κήρυγμα του Παναγιωτάτου.

Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτης κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκπρόσωποι φορέων και δεκάδες πιστοί, οι οποίοι από νωρίς κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, για να τιμήσουν την μνήμη του Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, Αγίου Βασιλείου, να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό του, να ασπαστούν την ιερή εικόνα και να προσευχηθούν με κατάνυξη.

Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια δοξολογία για το νέο έτος, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε και στη συνέχεια παρασημοφόρησε τον επί 17 έτη πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου.

Ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμ. Άνθιμος Στάμου ανέγνωσε το πλούσιο βιογραφικό του Ιεροψάλτου και στη συνέχεια του απονεμήθηκε το μετάλλιο και αναμνηστική τιμητική πλακέτα για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

 

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων