25/10/2022 26/10/2022 Η Θεσσαλονίκη εορτάζει και φέτος με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο το Μυροβλύτη. Ο Μέγας Πανηγυρικός και Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη στο ναό του Αγίου Δημητρίου. Έντονη ήταν η συγκίνηση καθώς πιστοί συνέρρεαν από νωρίς έξω από το ναό, προκειμένου να ανάψουν ένα...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 20:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 3:36

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο – Φωτογραφίες & βίντεο από τον Μέγα Πανηγυρικό και Πολυαρχιερατικό Εσπερινό

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο – Φωτογραφίες & βίντεο από τον Μέγα Πανηγυρικό και Πολυαρχιερατικό Εσπερινό

Η Θεσσαλονίκη εορτάζει και φέτος με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο το Μυροβλύτη. Ο Μέγας Πανηγυρικός και Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της εορτής Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Έντονη ήταν η συγκίνηση καθώς πιστοί συνέρρεαν από νωρίς έξω από το ναό, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στην Παναγιά Γερόντισσα και τον Άγιο Δημήτριο για να γιατρέψουν τις πληγές του σώματος και της ψυχής τους.

  • Θεσσαλονίκη – φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Κλήρος και λαός προσεύχονται για να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα προσερχόταν μέχρι ακόμη και αργά το βράδυ στο μεγαλοπρεπή ναό του πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων για να προσκυνήσει την Παναγία την Γερόντισσα (η οποία μεταφέρθηκε με κατάνυξη από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους) όπως επίσης την εικόνα και τα ιερά λείψανα του  Αγίου Δημητρίου.

Στην ακολουθία του πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στο πλευρό του βρισκόταν και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος έχει αναρρώσει από κορωνοϊό και έχει εξέλθει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε με ελαφρά συμπτώματα.

Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μετρών και Αθύρων κ.Δημήτριος εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Θήρας. Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, ο  Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Αμέσως μετά ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων