05/01/2024 05/01/2024 Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, σήμερα 5 Ιανουαρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr  Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, πλαισιουμενος από τους ιερείς του ναού αρχιμ....
05 Ιανουαρίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 11:47

Παραμονή Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Παραμονή Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, σήμερα 5 Ιανουαρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr 

Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, πλαισιουμενος από τους ιερείς του ναού αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη, πρωτ. Θεοδοσιο Αργυρόπουλο και των διακόνων της Μητροπόλεως.

Τους προεόρτιους ύμνους της μεγάλης εορτής των Φώτων απέδωσαν οι ιεροψάλτες του ναού με τις χορωδίες τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου ο Μητροπολίτης και οι ιερείς του ναού αγίασαν τα ύδατα και ευλόγησαν τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου, μετά την ενθρόνισή του. Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη Μακάριο, τον συνεφημέριο π. Θεοδόσιο, την επιτροπή και τις κύριες του φιλόπτωχου και όλους τους διακoνητές για την πρώτη υποδοχή στο ναό.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων