05/01/2022 05/01/2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον, σήμερα 5 Ιανουαρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Kαθεδρικό και Προσκυνηματικό ναό, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Την Θεία Λειτουργία...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 10:07

Παραμονή των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Παραμονή των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον, σήμερα 5 Ιανουαρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Kαθεδρικό και Προσκυνηματικό ναό, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Βογιατζής και ο Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Παλαιολόγος Μάνος.

Τους προεόρτιους ύμνους της μεγάλης εορτής των Φώτων απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Στυλιανός Ζαχαρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου οι ιερείς του Καθεδρικού ναού αγίασαν τα ύδατα και ευλόγησαν τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων