08/08/2023 08/08/2023 Την παραίτησή του φαίνεται ότι θα υποβάλλει προς της Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ope.gr χθες επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δύο Αρχιερείς (οι πληροφορίες αναφέρουν για τους  Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Χίου κ. Μάρκο) στους οποίους, μετά από...
08 Αυγούστου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 13:44

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί

Την παραίτησή του φαίνεται ότι θα υποβάλλει προς της Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ope.gr χθες επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δύο Αρχιερείς (οι πληροφορίες αναφέρουν για τους  Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Χίου κ. Μάρκο) στους οποίους, μετά από συζήτηση, παρέδωσε επιστολή με την οποία δηλώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ope.gr, σήμερα το πρωί ο Ιεράρχης ανακοίνωσε στους συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη την πρόθεσή του να  παραιτηθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο, από την Ιερά Μητρόπολη δεν αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει διάψευση καθώς μετά την εξέλιξη αυτή όλα θα ανακοινωθούν μετά τις ενέργειες που θα γίνουν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίασή της τον περασμένο Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε επιτροπή αποτελούμενη από τρεις Μητροπολίτες προκειμένου να εξετάσουν τυχόν ζητήματα που αφορούν την κατάσταση Μητροπόλεων τις οποίες διαποιμένουν γηραιοί Μητροπολίτες.

Η επιτροπή αυτή αποτελείται από τους Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκο, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λαρίσης κ. Ιερώνυμο.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ( κατά κόσμο Διονύσιος Ρούσας) γεννήθηκε στη Σαλμώνη Πύργου Ηλείας το 1934. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία. Χειροτονήθηκε το 1964 Διάκονος και το 1965 Πρεσβύτερος. Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως το 1974.

Το 2004 κατεστάθη στην Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Συντάκτης της «Φωνής του Κυρίου» (1965-1972), Γραμματέας Τύπου της Ι. Σ και επί τριετία μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Συνέγραψε πολλές μελέτες. Είναι επίτιμος διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων