20/07/2022 20/07/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο μεθέορτος Εσπερινός από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού Αρχιμ. Θεωνάς Πλιάντης, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδης και Πρωτοπρ. Αλέξανδρος Καϊτίδης. Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης- Μέλος Ε.Φ.Ε. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεγαλειώδης...
20 Ιουλίου, 2022 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 21:19

Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο μεθέορτος Εσπερινός από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού Αρχιμ. Θεωνάς Πλιάντης, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδης και Πρωτοπρ. Αλέξανδρος Καϊτίδης.

  • Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης- Μέλος Ε.Φ.Ε.

Στη συνέχεια ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτανεία της ιστορικής και εφεστείου Ιεράς Εικόνας του ενδόξου Προφήτου Ηλιού προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβου Αθανασίου και ιερέων της Ι. Μ.

Την λιτανεία συνόδευσε μελωδικά η φιλαρμονική μπάντα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας Υποστήριξης Εθελοντών όλα κύλησαν καλώς.

Την εικόνα του Προφήτη Ηλιού μετέφερε ο σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών οχημάτων περνώντας από κεντρικούς δρόμους της περιοχής και ευλογώντας τις γειτονιές της Πυλαίας.

Τόσο στη λιτανεία όσο και στον Εσπερινό η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το πνευματικό έργο που παράγεται στην Ενορία από τους ιερείς του ναού.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη.

Διαβάστε ακόμη: Λαμπρός ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Πυλαία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων