20/07/2020 20/07/2020 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας ο μεθέορτος Εσπερινός και στη συνεχεία η μεγαλειώδης λιτανεία της ιστορικής και εφεστείου Ιεράς Εικόνας του ενδόξου Προφήτου Ηλιού από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού Αρχιμ. Θεωνάς Πλιάντης, Αρχιμ....
20 Ιουλίου, 2020 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 21:47

Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της Εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πυλαίας ο μεθέορτος Εσπερινός και στη συνεχεία η μεγαλειώδης λιτανεία της ιστορικής και εφεστείου Ιεράς Εικόνας του ενδόξου Προφήτου Ηλιού από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά τον οποίο πλαισίωσαν οι υπόλοιποι ιερείς του ναού Αρχιμ. Θεωνάς Πλιάντης, Αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδης και Πρωτοπρ. Αλέξανδρος Καϊτίδης.

Την λιτανεία συνόδευσε μελωδικά η φιλαρμονική του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και με την βοήθεια της Ομάδας Υποστήριξης Εθελοντών και την ομάδα των Προσκόπων όλα κύλησαν καλώς.

Την εικόνα του Προφήτη Ηλιού μετέφερε το όχημα του Στρατού περνώντας από κεντρικούς δρόμους της περιοχής και ευλογώντας τις γειτονιές της Πυλαίας.
Στο τέλος της λιτανείας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. Δημήτριος Τζιαφάς εκ μέρους των Πατέρων ευχήθηκε καταλλήλως και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές Ακολουθίες προς τιμήν Προφήτου Ηλιού.

Τα ιερά αναλογία όλες αυτές τις ημέρες στόλισαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους οι ιεροψάλτες του Ναού κ. Ανδρέας Χριστοδούλου ο δεξιά και ο κ. Κωνσταντίνος Σολακούδης αριστερά.

Τόσο στη λιτανεία όσο και στον Εσπερινό η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το πνευματικό έργο που παράγεται στην Ενορία από τους ιερείς του ναού.

Το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων